Gaļas terīne svētku galdam

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Svētkiem gribējām jums sarūpēt ko neparastāku, tādēļ tapa šī bagātīgā terīne, kurā vijas kopā trīs dažādas gaļas – ķiplokos un brendijā marinētas cūkgaļas filejas strēmelītes, sulīga maltā gaļa un kraukšķīgs bekons. Garšu akcentiem īsti Ziemassvētki – pistācijas, aprikozes, dzērvenes un brendijs. Terīne lieliski iederēsies gan uz aukstā, gan siltā galda.

Ieplānojiet laiku šim ēdienam, jo gaļa pirms gatavošanas ir jāiemarinē.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja cūkgaļas fileja (~ 400 g)
  • 500 g kvalitatīvas jauktas maltās gaļas
  • 250 g bekona (šķēlītēs, veidnes izklāšanai)
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 100 g lobītu pistāciju
  • 50 g kaltētu dzērveņu
  • 10 aprikozes
  • 3 ēdamkarotes Vusteršīras mērces
  • 50 g brendija
  • 1 ēdamkarote krievu sinepju
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna
  • 1 neliela buntīte svaigu pētersīļu
  • karstumizturīga veidne cepšanai
  • cepamais papīrs
  • folija

Pagatavošana

  1. Fileju sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiplokus un rozmarīna lapiņas smalki sakapā. Gaļu liek bļodā, pievieno sakapātās garšsaknes, Vusteršīras mērci un brendiju. Samaisa un liek ledusskapī marinēties.
  2. No dzērvenēm atliek malā 1 ēdamkaroti, no pistāciju riekstiem – 2 ēdamkarotes. Pārējo daudzumu samaisa kopā ar malto gaļu, kam pievieno arī sinepes un piparus. Visu samīca kopā.
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru un izkārto bekona šķēlītes.
  4. Vispirms uz bekona šķēlītēm liek pusi maltās gaļas masas.
  5. Tad virsū kārto pusi iemarinētās gaļas strēmelīšu. Pārkaisa ar atliktajām dzērvenēm un smalki sakapātiem zaļumiem.
  6. Virsū liek otro pusi iemarinētās gaļas. Pa vidu visā veidnes garumā izkārto aprikozes un pārkaisa ar atliktajām pistācijām.
  7. Pildījumu nosedz ar atlikušo malto gaļu. Virsu nolīdzina un “apsedz” ar bekona šķēlītēm.
  8. Pārsedz ar foliju, lai cepoties neapdegtu virsa. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 1 stundu.
  9. Pasniedz karstu vai aukstu, sagrieztu šķēlēs.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fileju sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiplokus un rozmarīna lapiņas smalki sakapā. Gaļu liek bļodā, pievieno sakapātās garšsaknes, Vusteršīras mērci un brendiju. Samaisa un liek ledusskapī marinēties.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No dzērvenēm atliek malā 1 ēdamkaroti, no pistāciju riekstiem – 2 ēdamkarotes. Pārējo daudzumu samaisa kopā ar malto gaļu, kam pievieno arī sinepes un piparus. Visu samīca kopā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē ieklāj cepamo papīru un izkārto bekona šķēlītes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms uz bekona šķēlītēm liek pusi maltās gaļas masas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad virsū kārto pusi iemarinētās gaļas strēmelīšu. Pārkaisa ar atliktajām dzērvenēm un smalki sakapātiem zaļumiem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū liek otro pusi iemarinētās gaļas. Pa vidu visā veidnes garumā izkārto aprikozes un pārkaisa ar atliktajām pistācijām.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildījumu nosedz ar atlikušo malto gaļu. Virsu nolīdzina un “apsedz” ar bekona šķēlītēm.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārsedz ar foliju, lai cepoties neapdegtu virsa. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 1 stundu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu vai aukstu, sagrieztu šķēlēs.

Komentāri: