Gaļas bumbiņas ar zaļiem lapu salātiem un valriekstu medus mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g jauno spinātu lapiņu
  • 1 burkāns
  • 1 gurķis
  • 1 sauja ķiršu tomātiņu
  • 1 iepakojums “NOO Cepeškungs” gatavu gaļas bumbiņu
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņu (pēc izvēles)

 

Mērcei

  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 5 ēdamkarotes balzametiķa
  • 2 tējkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes valriekstu
  • 4 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
  • vārīts ūdens – pēc vajadzības

Pagatavošana

1. Valriekstus apgrauzdē un smalki sakapā. Liek blendera krūzē.
2. Riekstiem pievieno balzametiķi, medu, sinepes un olīveļļu, un blenderē, kamēr mērce viendabīga, bez riekstu gabaliņiem. Ja mērce sanākusi pārlieku bieza, pievieno pa ēdamkarotei auksta vārīta ūdens. Pēc garšas beigās pievieno sāli un arī svaigi maltus melnos piparus
3. Nomazgā un šķīvī izkārto spinātu lapiņas.
4. Burkānu nomizo un ar mizojamo nazi veido tievas, plānas strēmelītes. Tieši to pašu paveic ar gurķi. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Visu izkārto virs spinātu lapiņām.
5. Sakarsētā pannā ielej nedaudz olīveļļas, un tajā uzsilda gatavās gaļas bumbiņas. Gaļas bumbiņas pasniedz kopā ar svaigajiem salātiem, bagātīgi pārlejot ar sagatavoto mērci un pārkaisot ar sezama sēkliņām.

Komentāri: