Gaileņu, tomātu un zaļo zirnīšu brusketas

1 personām

Sastāvdaļas

  • maize
  • olīveļļa

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Maizi sagriež šķēlēs, viegli apslaka ar olīveļļu, liek krāsnī apcepties uz 5–10 minūtēm, līdz maizīte zeltaina.

 

Gaileņu brusketas

  • gailenes
  • sviests
  • timiāns
  • brī siers, sagriezts šķēlēs
  • bumbieris, sagriezts plānās šķēlēs

 

Pannā sviestā apcep gailenes, pievienojot timiānu, sāli un piparus. Uz maizes liek bumbiera šķēlītes, pa virsu kārto brī sieru un liek krāsnī uz 5 minūtēm, līdz siers izkusis. Ņem ārā no krāsns, pa virsu liek sviestā apceptās gailenes.

 

Tomātu brusketas

  • krāsaini tomāti
  • baziliks
  • olīveļļa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Smalki sakapā dažādu krāsu tomātus, pievieno kapātu baziliku, olīveļļu un piparus, visu samaisa un kārto uz apceptās maizītes. Sāli pārkaisa pirms pasniegšanas, lai tomāti neatsulojas.

 

Zirņu brusketas ar kazas sieru

  • zaļie zirnīši
  • piparmētras
  • olīveļļa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • mīkstais kazas siers

Zirņus novāra un saspaida ar dakšu, pievieno olīveļļu, sakapātas piparmētras, sāli un piparus un visu samaisa. Kārto uz apceptās maizītes, pāri pārber mīksto kazas sieru.