Gaileņu, kabaču un diļļu sautējums podiņā

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Gaileņu un kabaču maigo saderību pastiprina aromātiskās dilles un saldā krējuma mērce. Mēs gatavojām ēdienu keramiskā māla podiņā, bet, ja Jums tāds nav pa rokai, droši gatavojiet kādā dziļākā pannā.

Pasniedziet kopā ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, pastu vai kraukšķīgu garšaugu maizi.

Sastāvdaļas

  • 500 g gaileņu
  • 2 vidēji kabači
  • ~ 2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari
  • buntīte diļļu (vai pētersīļu)
  • 1 neliels sīpols
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 lauru lapa
  • māla podiņš sautēšanai

Pagatavošana

  1. Sēnes noskalo un nogriež tām kātu maliņas. Ja sēnes ir lielas, tās sagriež gabaliņos.
  2. Kabačus noskalo un sagriež nelielos kubiņos.
  3. Sīpolu notīra un smalki sagriež.
  4. Zaļumus sasmalcina.
  5. Pannā uzkarsē sviestu un ~ 5 minūtes apcep sēnes un sīpolus. Pieber sāli un piparus. Saceptās sēnes pārliek atsevišķā bļodā.
  6. Uz pannas apcep kabačus. Kad kabači ir nedaudz apcepti, pievieno sēnes, sasmalcinātos zaļumus, un visu samaisa.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Sēņu-kabaču maisījumu liek māla podiņā.
  8. Pārlej ar saldo krējumu. Pieliek lauru lapu un kanēļa standziņu. Visu nosedz ar vāku un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
  9. Sautējumu pasniedz karstu, ar vārītiem kartupeļiem, pastu vai grauzdētu maizes šķēli.

 

Variācijas par tēmu:

Sautējumam pēc izvēles var pievienot iepriekš arī uz pannas apceptu malto gaļu. Tad ēdiens būs vēl sātīgāks.

 

Der zināt:

Gailenes var saglabāt ziemai, sakaltējot vai sacepot uz pannas.

Kaltēšanai sēnes uzver uz diega un pakarina ēnainā vietā. Kad sēnes izkaltušas pavisam vieglas, tās liek sausā, slēgtā traukā vai samaļ pulverī. Pulveri pievieno ēdieniem gatavošanas laikā.

Saldēšanai iepriekš sagatavotas – notīrītas un noskalotas – sēnes sacep eļļā vai arī izkarsē uz sausas pannas, līdz iztvaikojis liekais šķidrums. Sēnēm uzkaisa nedaudz sāls, atdzesē un liek saldēšanai paredzētajos trauciņos.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēnes noskalo un nogriež tām kātu maliņas. Ja sēnes ir lielas, tās sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus noskalo un sagriež nelielos kubiņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un smalki sagriež.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē sviestu un ~ 5 minūtes apcep sēnes un sīpolus. Pieber sāli un piparus. Saceptās sēnes pārliek atsevišķā bļodā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pannas apcep kabačus. Kad kabači ir nedaudz apcepti, pievieno sēnes, sasmalcinātos zaļumus, un visu samaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Sēņu-kabaču maisījumu liek māla podiņā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej ar saldo krējumu. Pieliek lauru lapu un kanēļa standziņu. Visu nosedz ar vāku un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējumu pasniedz karstu, ar vārītiem kartupeļiem, pastu vai grauzdētu maizes šķēli.

Komentāri:

  • Anita saka:

    Ļoti gardi! Pievienoju gailenēm tomātus, itāļu garšvielas (kabači 3, sīpoli 2, saldais krējums 100ml), paldies!