Fritētu baklažānu uzkoda ar tomātu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Baklažāniem:

  • 2 baklažāni
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze rīvmaizes
  • 2 tējkarotes raudenes
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • eļļa fritēšanai

Mērcei:

  • 5 aromātiski tomāti
  • neliela buntīte pētersīļu
  • neliela buntīte bazilika
  • 1 neliels šalotes sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 šķēle baltmaizes
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež 0,5 cm biezās ripiņās un apsāla, ļauj tiem 10 minūtes pastāvēt, lai izdalās
    rūgtums.
  2. Rīvmaizi sajauc raudeni un ķiploku pulveri.
  3. Baklažānus panē miltos, olā un rīvmaizē. Cep tos sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus.
  4. Baltmaizes šķēli uz pāris sekundēm izmērcē ūdenī. Var izmantot arī pastāvējušu un jau sausu
    maizīti.
  5. Pagatavo mērci. Blenderī liek tomātu gabaliņus (pirms tam obligāti jāizgriež tomātu serdītes),
    nomizotu šalotes sīpolu, ķiploka daiviņu un ūdenī izmērcētu maizi, nedaudz sasmalcinātus
    zaļumus, eļļu un balzametiķi. Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā. Pagaršo. Pēc garšas
    pievieno sāli, piparus vai mazliet medu, lai izlīdzinātu garšas.