Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Fritētu baklažānu uzkoda ar tomātu mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Baklažāniem:
2 baklažāni
2 olas
1 glāze miltu
1 glāze rīvmaizes
2 tējkarotes raudenes
1 tējkarote ķiploku pulvera
eļļa fritēšanai
Mērcei:
5 aromātiski tomāti
neliela buntīte pētersīļu
neliela buntīte bazilika
1 neliels šalotes sīpols
1 daiviņa ķiploka
1 šķēle baltmaizes
70 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes balzametiķa
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Baklažānus sagriež 0,5 cm biezās ripiņās un apsāla, ļauj tiem 10 minūtes pastāvēt, lai izdalās
rūgtums.
Rīvmaizi sajauc raudeni un ķiploku pulveri.
Baklažānus panē miltos, olā un rīvmaizē. Cep tos sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus.
Baltmaizes šķēli uz pāris sekundēm izmērcē ūdenī. Var izmantot arī pastāvējušu un jau sausu
maizīti.
Pagatavo mērci. Blenderī liek tomātu gabaliņus (pirms tam obligāti jāizgriež tomātu serdītes),
nomizotu šalotes sīpolu, ķiploka daiviņu un ūdenī izmērcētu maizi, nedaudz sasmalcinātus
zaļumus, eļļu un balzametiķi. Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā. Pagaršo. Pēc garšas
pievieno sāli, piparus vai mazliet medu, lai izlīdzinātu garšas.
Komentāri: