Recepte

Fritētu baklažānu uzkoda ar tomātu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Baklažāniem:

  • 2 baklažāni
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze rīvmaizes
  • 2 tējkarotes raudenes
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • eļļa fritēšanai

Mērcei:

  • 5 aromātiski tomāti
  • neliela buntīte pētersīļu
  • neliela buntīte bazilika
  • 1 neliels šalotes sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 šķēle baltmaizes
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež 0,5 cm biezās ripiņās un apsāla, ļauj tiem 10 minūtes pastāvēt, lai izdalās
    rūgtums.
  2. Rīvmaizi sajauc raudeni un ķiploku pulveri.
  3. Baklažānus panē miltos, olā un rīvmaizē. Cep tos sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus.
  4. Baltmaizes šķēli uz pāris sekundēm izmērcē ūdenī. Var izmantot arī pastāvējušu un jau sausu
    maizīti.
  5. Pagatavo mērci. Blenderī liek tomātu gabaliņus (pirms tam obligāti jāizgriež tomātu serdītes),
    nomizotu šalotes sīpolu, ķiploka daiviņu un ūdenī izmērcētu maizi, nedaudz sasmalcinātus
    zaļumus, eļļu un balzametiķi. Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā. Pagaršo. Pēc garšas
    pievieno sāli, piparus vai mazliet medu, lai izlīdzinātu garšas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: