Franču sīpolu zupa ar grilētu siera bageti

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!

Sastāvdaļas

  • 300 g saldo sīpolu
  • 300 g sarkano sīpolu
  • 300 g parasto sīpolu
  • 0,5 litri liellopu buljona
  • 1 buntīte timiāna
  • 30 g brūnā cukura
  • 1 franču bagete
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 1 ēdk. sviesta

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās, garenās šķēlēs. Sviestu izkausē, un sīpolus liek sautēties, pievienojot sāli. Sautē, līdz sīpoli sāk karamelizēties, pakāpeniski pievieno baltvīnu un turpina karamelizēt, līdz iegūst tumšu krāsu, beigās pēc garšas pievieno brūno cukuru papildu saldumam.
  2. Pievieno liellopu buljonu un svaigu timiānu, viegli novāra.
  3. Bagetes šķēles ar sieru cep krāsnī un pievieno zupai. Ļauj ievilkties un pasniedz.

Komentāri: