Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Franču sīpolu zupa ar grilētu siera bageti
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!
Sastāvdaļas
300 g saldo sīpolu
300 g sarkano sīpolu
300 g parasto sīpolu
0,5 litri liellopu buljona
1 buntīte timiāna
30 g brūnā cukura
1 franču bagete
200 ml sausa baltvīna
1 ēdk. sviesta
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriež plānās, garenās šķēlēs. Sviestu izkausē, un sīpolus liek sautēties, pievienojot sāli. Sautē, līdz sīpoli sāk karamelizēties, pakāpeniski pievieno baltvīnu un turpina karamelizēt, līdz iegūst tumšu krāsu, beigās pēc garšas pievieno brūno cukuru papildu saldumam.
Pievieno liellopu buljonu un svaigu timiānu, viegli novāra.
Bagetes šķēles ar sieru cep krāsnī un pievieno zupai. Ļauj ievilkties un pasniedz.
Komentāri: