Franču karstmaizes ar ogām

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

4 baltmaizes šķēles
2 olas
70 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote pūdercukura
2 tējkarotes sviesta
2 plūmes
sauja melleņu
sauja aveņu

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ kopā ar saldo krējumu, pievieno 1 ēdamkaroti cukura.
  2. Maizi uz 30 sekundēm izmērcē olu maisījumā no abām pusēm.
  3. Uzkarsētā pannā izkausē tējkaroti sviesta un uzmanīgi cep 2 maizes šķēles, pārberot pāri nedaudz cukura un ļaujot tam karstumā karamelizēties. Katru pusi cep aptuveni 2 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. To pašu atkārto ar atlikušajām maizes šķēlēm. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī šķipsniņu kanēļa.
  4. Gatavas maizītes kārto uz šķīvja, pārliekot pāri plūmju daiviņas un ogas. Pirms ēšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: