Fokača

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

600 g kviešu miltu

480 ml silta ūdens

400 g ķiršu tomātiņu

3 ēdamkarotes svaiga rozmarīna

2 tējkarotes sausā rauga

2 tējkarotes sāls

1 tējkarote cukura

12–14 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

paliela šķipsniņa sāls pārslu maizes apbēršanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa miltus, sauso raugu, sāli un cukuru.
  2. Miltu maisījumam pievieno siltu ūdeni, samaisa viendabīgā masā, bļodu apklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uzrūgt 30 minūtes.
  3. Uzrūgušo mīklu no bļodas izgāž uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru, nedaudz apslaka ar olīveļļu un ar eļļainiem pirkstiem izlīdzina pannā.
  4. Mīklu aplej ar 8–10 ēdamkarotēm olīveļļas un ar pirkstiem izveido nelielas bedrītes. Tajās liek ķiršu tomātiņus. 2 ēdamkarotes svaigā rozmarīna saberzē eļļainās rokās un ar to pārber mīklu.
  5. Mīklu atstāj atkārtoti uzrūgt 20 minūtes, tad pārber ar sāls pārslām, liek līdz 210 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes.
  6. Gatavu fokaču bagātīgi pārlej ar atlikušo eļļu un pārber ar atlikušo rozmarīnu.