Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
FOKAČA AR CITRONIEM, MELNAJĀM OLĪVĀM UN TUNCI
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
9 g rauga
1 tējkarote cukura
300 ml remdena ūdens
500 g miltu
šķipsniņa sāls
30 ml extra virgin olīveļļas + eļļa liešanai pāri
4 daiviņas ķiploku
1 citrons
sauja melno olīvu bez kauliņiem
1 tējkarote šķidra medus
1 tējkarote graudu sāls
125 g Tenorio tunča filejas olīveļļā ar citronu un piripiri pipariem
125 g Tenorio tunča filejas olīveļļā ar kaperiem
Pagatavošana
Pagatavo mīklu maizei. Raugu un cukuru aplej ar remdenu ūdeni un ļauj tam pastāvēt 10 minūtes, tad to uzputo, veidojot kapučīno līdzīgas putas.
Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Visam pievieno raugu un, pamazām mīcot, pievieno ūdeni un eļļu, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences mīkla, kas nelīp pie rokām. Tas prasīs apmēram 12–15 minūtes.
Mīklu pārliek ieeļļotā bļodā un atstāj raudzēties siltā vietā uz 30–45 minūtēm, līdz mīkla dubultojusies apjomā.
Tad mīklu pārliek cepamajā formā un ar pirkstiem sabaksta nelielas iedobītes, tajās sasprauž nelielus ķiploka gabaliņus. Pāri kārto plāni sagrieztas citrona šķēlītes, blakus tām izkārto melnās olīvas, visu pārlej ar karotīti medus. Atstāj vēlreiz uzrūgt uz 20 minūtēm, tad cep līdz 220 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz maizīte izcepusies zeltaina.
Gatavai maizītei pāri ber sāls graudus un bagātīgi pārlej ar eļļu. Pasniedz ar konservēta tunča gabaliņiem.
Komentāri: