FOKAČA AR CITRONIEM, MELNAJĀM OLĪVĀM UN TUNCI

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 9 g rauga
  • 1 tējkarote cukura
  • 300 ml remdena ūdens
  • 500 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 30 ml extra virgin olīveļļas + eļļa liešanai pāri
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 citrons
  • sauja melno olīvu bez kauliņiem
  • 1 tējkarote šķidra medus
  • 1 tējkarote graudu sāls
  • 125 g Tenorio tunča filejas olīveļļā ar citronu un piripiri pipariem
  • 125 g Tenorio tunča filejas olīveļļā ar kaperiem

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu maizei. Raugu un cukuru aplej ar remdenu ūdeni un ļauj tam pastāvēt 10 minūtes, tad to uzputo, veidojot kapučīno līdzīgas putas.
  2. Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Visam pievieno raugu un, pamazām mīcot, pievieno ūdeni un eļļu, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences mīkla, kas nelīp pie rokām. Tas prasīs apmēram 12–15 minūtes.
  3. Mīklu pārliek ieeļļotā bļodā un atstāj raudzēties siltā vietā uz 30–45 minūtēm, līdz mīkla dubultojusies apjomā.
  4. Tad mīklu pārliek cepamajā formā un ar pirkstiem sabaksta nelielas iedobītes, tajās sasprauž nelielus ķiploka gabaliņus. Pāri kārto plāni sagrieztas citrona šķēlītes, blakus tām izkārto melnās olīvas, visu pārlej ar karotīti medus. Atstāj vēlreiz uzrūgt uz 20 minūtēm, tad cep līdz 220 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz maizīte izcepusies zeltaina.
  5. Gatavai maizītei pāri ber sāls graudus un bagātīgi pārlej ar eļļu. Pasniedz ar konservēta tunča gabaliņiem.

Komentāri: