Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Flapjack jeb auzu batoniņi
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
200 g auzu pārslu
šķipsna sāls
150 g sviesta
200 g miltu
½ tējkarotes sodas
100 g Dansukker demerara cukura
80 g Dansukker zeltainā cukura sīrupa
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 20 x 20 vai 20 x 30 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru.
Bļodā samaisa auzu pārslas ar sodu, sāli un miltiem.
Katliņā izkausē sviestu kopā ar cukuru un sīrupu, bet neuzvāra.
Izkausēto šķidrumu pievieno sausajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisa.
Gatavo maisījumu ber formā un izlīdzina. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Komentāri: