Flapjack jeb auzu batoniņi

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • šķipsna sāls
  • 150 g sviesta
  • 200 g miltu
  • ½ tējkarotes sodas
  • 100 g Dansukker demerara cukura
  • 80 g Dansukker zeltainā cukura sīrupa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 20 x 20 vai 20 x 30 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā samaisa auzu pārslas ar sodu, sāli un miltiem.
  3. Katliņā izkausē sviestu kopā ar cukuru un sīrupu, bet neuzvāra.
  4. Izkausēto šķidrumu pievieno sausajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisa.
  5. Gatavo maisījumu ber formā un izlīdzina. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.