180 g Gudro graudu ar pērļu grūbām, kvinoju un lēcām
200 g fitaki siera
200 g cukīni
150 g ķiršu tomātu
200 g baklažānu
100 g burkānu
2 + 2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote ķiploku pulvera
sāls, melnie pipari, Kajennas pipari
½ tējkarotes oregano
½ citrona
pētersīļi
Pagatavošana
Katlā uzvāra sālsūdeni un liek vārīties graudus 18–20 minūtes.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai.
Sagriež gabaliņos baklažānus, pārber ar sāli un noliek maliņā.
Sagriež ripiņās cukīni, šķēlēs burkānus, pārgriež uz pusēm un nosusina ar papīra dvieli ķiršu tomātiņus. Noskalo un nosusina baklažānus. Visu liek bļodā, pārlej olīveļļu, pievieno sāli, melnos piparus, Kajennas piparus un ķiploku pulveri. Visu apmaisa un liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Dārzeņus izklāj pa visu pannu tā, lai tie nepārklājas, un pārber ar oregano. Cep 20 minūtes.
Šķīvī liek graudus, dārzeņus un sadrupinātu fitaki sieru, apslaka ar olīveļļu, citronu sulu un pārber ar sakapātiem pētersīļiem.
Komentāri: