Recepte

Filo mīklas uzkoda ar brie sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Laiks gatavoties brīvdienām un pārsteigt ģimeni ar kādu jaunu un garšīgu recepti! Inga Kalniņa sadarbībā ar veikalu tīklu “Maxima” gatavo vienkāršu un ļoti gardu uzkodu – filo mīklas sainīšus ar brie sieru. #piegalda

 

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 4–6 lapas filo mīklas
  • 125 g brī siera
  • pāris tējkarotes medus
  • rupjais sāls
  • svaigs rozmarīns
  • ķiršu tomātiņi
  • 30 g sviesta

Pagatavošana

  1. Kārtīgi atlaidina filo mīklu. Kad tā ir atkausēta, izņem no iepakojuma, virsū liekot mitru dvieli, lai mīklas lapas nesažūst un nelūzt.
  2. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Izmantojot otiņu, 2 filo mīklas lapas “salīmē” kopā ar kausēto sviestu.
  3. Sagriež mīklu 4 vai 6 daļās. Katras daļas vidū liek biezu šķēli brī siera, pārlej to ar medu, pārkaisa ar sāli, pievieno tomātu daiviņu un rozmarīna lapiņas.
  4. No filo mīklas izveido sainīti ar pildījumu.
  5. Sainīšus liek uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un pārsmērē ar kausēto sviestu.
  6. Cep krāsnī 170–180 °C temperatūrā apmēram 10–15 minūtes. Vislabākais laika mērs ir acumērs. Kad mīkla ir zeltaini brūna, tad gatavs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: