Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Filo mīklas uzkoda ar brie sieru
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Laiks gatavoties brīvdienām un pārsteigt ģimeni ar kādu jaunu un garšīgu recepti! Inga Kalniņa sadarbībā ar veikalu tīklu “Maxima” gatavo vienkāršu un ļoti gardu uzkodu – filo mīklas sainīšus ar brie sieru. #piegalda
Sastāvdaļas
4–6 lapas filo mīklas
125 g brī siera
pāris tējkarotes medus
rupjais sāls
svaigs rozmarīns
ķiršu tomātiņi
30 g sviesta
Pagatavošana
Kārtīgi atlaidina filo mīklu. Kad tā ir atkausēta, izņem no iepakojuma, virsū liekot mitru dvieli, lai mīklas lapas nesažūst un nelūzt.
Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Izmantojot otiņu, 2 filo mīklas lapas “salīmē” kopā ar kausēto sviestu.
Sagriež mīklu 4 vai 6 daļās. Katras daļas vidū liek biezu šķēli brī siera, pārlej to ar medu, pārkaisa ar sāli, pievieno tomātu daiviņu un rozmarīna lapiņas.
No filo mīklas izveido sainīti ar pildījumu.
Sainīšus liek uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un pārsmērē ar kausēto sviestu.
Cep krāsnī 170–180 °C temperatūrā apmēram 10–15 minūtes. Vislabākais laika mērs ir acumērs. Kad mīkla ir zeltaini brūna, tad gatavs.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: