Falafeles ar pitas maizīti un tahini jogurta mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šis ir burvīgs piknika ēdiens, jo visas sastāvdaļas ērti var sagatavot iepriekš, sapakot pa kastītēm un pitas maizītes ar falafelēm kopā salikt, sēžot uz sedziņas pie dabas, jo falafeles ļoti labi garšo arī atdzesētas, bet mērci droši var pagatavot vairāk un izmantot kā dip mērci svaigiem dārzeņiem.

 

Sastāvdaļas

1 iepakojums Bauck Hof bio falafeļu maisījuma

250 ml karsta ūdens

2 ēdamkarotes Rapunzel bio sezama sēklu

olīveļļa cepšanai

2 tomāti

buntīte pētersīļu

4 pitas maizītes

 

MĒRCEI

210 g bezpiedevu grieķu jogurta

3 ēdamkarotes Rapunzel bio tahini pastas

2 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes citronu sulas

1 daiviņa ķiploka

4 ēdamkarotes Biona bio saldās čili mērces

sāls

 

Pagatavošana

  1. Falafeļu maisījumu sajauc ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest 15 minūtes. Ar mitrām rokām veido tējkarotes izmēra bumbiņas, ko uzreiz apviļā sezama sēklās.
  2. Pannā uz vidēji lielas uguns karsē olīveļļu un apcep falafeļu bumbiņas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
  3. Sakapā tomātus un pētersīļus.
  4. Pagatavo mērci. Kopā sajauc visas sastāvdaļas. Ja mērce šķiet par sāļu, pievieno vēl nedaudz saldās čili mērces.
  5. Pitas maizītē iesmērē jogurta mērci, pāri kārto tomātus un pētersīļus, kā arī apceptās falafeļu bumbiņas.