Dūmotās cepamdesas un tomātu un arbūzu salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g cepamdesu

600 g dažādu tomātu

500 g arbūzu

1–2 rabarberu kāti

1 sarkanais čili 

1 vidējs sarkanais sīpols 

3–4 ēdamkarotes olīveļļas 

1 ēdamkarote cukura

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

Comté siers

Pagatavošana

  1. Rabarberus un sarkano sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā vāra vieglu cukurūdeni, kam pievieno ābolu etiķi. Kad marināde gatava, viegli atdzesē, pārlej rabarberiem un atstāj ievilkties 10–20 minūtes. 
  2. Smalki sakapā čili, nokāš marinādi, iemaisa čili pie rabarberiem un sīpoliem, pievieno olīveļļu un pieliek melnos piparus. 
  3. Liek grilēties cepamdesas. Pa to laiku sagriež tomātus un arbūzu neregulāras formas kodiena izmēra gabalos. Pievieno salsu, visu izmaisa, pasniedz aukstu kopā ar desiņām. 
  4. Pirms pasniegšanas salātiem pārkaisa mizotu Comté sieru.