Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
DRUPAČĀS APCEPTI ĀTES STEIKI
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
2 ātes steiki
4 šķēles baltmaizes
2 ēdamkarotes sviesta, kausēta
2 citroni, sagriezti daiviņās
2 ēdamkarotes pētersīļu, sakapātu
1 sīpols, smalki sakapāts
1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
sāls
svaigi malti melnie pipari
30 g + 40 g miltu
2 olas
3 ēdamkarotes majonēzes
¼ tējkarotes Kajennas piparu
½ tējkarotes paprikas
Pagatavošana
Ātes steikus atdala no ādas un atkaulo. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Maizi, sviestu, sāli un piparus liek virtuves kombainā un samaļ viendabīgā konsistencē. Liek uz cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī ~ 10 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns. Atdzesē. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C temperatūrai.
Bļodiņā sagatavo 40 g miltus. Citā bļodiņā olas sakuļ kopā ar majonēzi un garšvielām, pievieno 30 g miltu, līdz masa ir viendabīga.
Ātes filejas vispirms apvārta miltos, tad liek olu masā, līdz visas noklātas ar to, un visbeidzot apviļā maizes drupačās. Gatavās filejas cep iepriekš sakarsētā krāsnī ~ 20 minūtes, līdz zivs iekšējā temperatūra sasniedz 65 °C temperatūru.
Komentāri: