Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Drumstalu maizītes ar vārītā krēma pildījumu
Viegla
līdz 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
280 g miltu
200 ml silta piena
30 ml eļļas
7 g Dr. Oetker sausā rauga
30 g cukura
šķipsniņa sāls
ola maizīšu pārziešanai pirms cepšanas
KRĒMAM
2 olu dzeltenumi
50 g cukura
250 ml piena
40 g kviešu miltu
1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas cukura
DRUMSTALĀM
45 g kviešu miltu
30 g sviesta istabas temperatūrā
25 g cukura
šķipsniņa sāls
80 g svaigu vai saldētu ķiršu
pūdercukurs gatavo maizīšu apbēršanai
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Bļodā ber raugu, pievieno cukuru un 100 ml silta piena, apmaisa, atstāj uzrūgt 10 minūtes, tad pievieno atlikušo pienu, eļļu, sāli un miltus, un ķepīgo mīklu mīca apmēram 10 minūtes.
Mīklas bļodu apklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uz stundu uzrūgt.
Pagatavo drumstalas. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru, sāli un miltus. Sastāvdaļas samīca ar rokām, bļodu liek ledusskapī, un drumstalas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Katliņā uzkarsē pienu. Ar karoti olu masā ielej 3 ēdamkarotes uzkarsētā piena, un ar putojamo slotiņu aši ieputo, tā pakāpeniski iemaisa apmēram trešdaļu karstā piena.
Katlu ar pienu no plīts noņem, tad, tā saturu aktīvi putojot ar putojamo slotiņu, tajā lēnām lej olu maisījumu. Kad viss iemaisīts, katliņu novieto atpakaļ uz nelielas uguns un, turpinot maisīt, gatavo, līdz krēms sabiezējis. Gatavo krēmu atdzesē.
Mīklu sadala 10 līdzīga izmēra piciņās, katru novieto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un katras viducī ar glāzes apakšējo malu izveido apmēram 7 cm/dm iedobi. Katras maizītes viducī lej krēmu, tā virspusē liek 3–4 ķiršus, mīklas maliņas apsmērē ar sakultu olu un apber ar drumstalām. Tā pagatavo visas 10 maizītes.
Gatavās maizītes atkārtoti uzraudzē 10 minūtes, tad liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20–25 minūtes.
Komentāri: