Drumstalu maizītes ar vārītā krēma pildījumu

Viegla
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 280 g miltu
  • 200 ml silta piena
  • 30 ml eļļas
  • 7 g Dr. Oetker sausā rauga
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls

 

  • ola maizīšu pārziešanai pirms cepšanas

 

KRĒMAM

  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 250 ml piena
  • 40 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas cukura

 

DRUMSTALĀM

  • 45 g kviešu miltu
  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 25 g cukura
  • šķipsniņa sāls

 

  • 80 g svaigu vai saldētu ķiršu
  • pūdercukurs gatavo maizīšu apbēršanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā ber raugu, pievieno cukuru un 100 ml silta piena, apmaisa, atstāj uzrūgt 10 minūtes, tad pievieno atlikušo pienu, eļļu, sāli un miltus, un ķepīgo mīklu mīca apmēram 10 minūtes.
  2. Mīklas bļodu apklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uz stundu uzrūgt.
  3. Pagatavo drumstalas. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru, sāli un miltus. Sastāvdaļas samīca ar rokām, bļodu liek ledusskapī, un drumstalas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Katliņā uzkarsē pienu. Ar karoti olu masā ielej 3 ēdamkarotes uzkarsētā piena, un ar putojamo slotiņu aši ieputo, tā pakāpeniski iemaisa apmēram trešdaļu karstā piena.
  5. Katlu ar pienu no plīts noņem, tad, tā saturu aktīvi putojot ar putojamo slotiņu, tajā lēnām lej olu maisījumu. Kad viss iemaisīts, katliņu novieto atpakaļ uz nelielas uguns un, turpinot maisīt, gatavo, līdz krēms sabiezējis. Gatavo krēmu atdzesē.
  6. Mīklu sadala 10 līdzīga izmēra piciņās, katru novieto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un katras viducī ar glāzes apakšējo malu izveido apmēram 7 cm/dm iedobi. Katras maizītes viducī lej krēmu, tā virspusē liek 3–4 ķiršus, mīklas maliņas apsmērē ar sakultu olu un apber ar drumstalām. Tā pagatavo visas 10 maizītes.
  7. Gatavās maizītes atkārtoti uzraudzē 10 minūtes, tad liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20–25 minūtes.

Komentāri: