DORBLU MAKARŪNI

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

40 gabaliem

PILDĪJUMAM

80 g saldā krējuma

60 + 20 g Dorblu siera

180 g baltās šokolādes

25 g sviesta

30 g smalki sakapātu, grauzdētu valriekstu

 

120 g bumbieru

10 g sviesta

15 g cukura

 

MAKARŪNIEM

150 g izsijātu mandeļu miltu

150 g izsijāta pūdercukura

2 x 55 g olu baltuma

150 g cukura

55 g ūdens

10 g sakapātu pistāciju

Pagatavošana

  1. Bļodā liek balto šokolādi, katliņā uzsilda saldo krējumu, bet neuzvāra. Pārlej baltajai šokolādei, pievieno sasmalcinātus valriekstus. Visu kārtīgi samaisa, līdz šokolāde izkususi.
  2. Šokolādes masai pievieno ar dakšu samīcītu Dorblu sieru un sviestu. Samaisa viendabīgu krēmu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4–8 stundām.
  3. Bumbierus sagriež mazos kubiņos un liek kaltā. Pievieno sviestu un cukuru, karsē, līdz iztvaiko liekais šķidrums. Liek sietiņā notecēties un atdzist.
  4. Gatavo makarūnus. Bļodā izsijā mandeļu miltus un pūdercukuru, samaisa abas sastāvdaļas. Pievieno 55 g olu baltumu un iemaisa.
  5. Katliņā ielej ūdeni un cukuru, visu sakarsē līdz 120 ºC temperatūrai.
  6. Sāk putot 55 g olu baltuma. Atcerieties – te nevar būt olu dzeltenuma piejaukuma un traukam jābūt tīram un sausam! Kad cukurs ar ūdeni sasniedzis 120 ºC temperatūru, to ļoti tievā strūkliņā pievieno gaišās putās saputotam olu baltumam, turpinot nepārtraukti putot maksimālajā ātrumā 7–10 minūtes.
  7. Mandeļu masai pievieno pusi meringa. Iecilā un tad pievieno otru pusi meringa. Kad sastāvdaļas sajaukušās, esiet uzmanīgi, lai masa nepaliek pārāk šķidra. Izceļ mīklu, ļauj tai nokrist un gaida 7 sekundes. Ja mīkla izlīdzinās, tā ir gatava.
  8. Sakarsē cepeškrāsni līdz 145 ºC temperatūrai.

Komentāri: