Dorada ar mandarīniem un timiānu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Šis ir ļoti garšīgs nejaušs atklājums, kas izdevās, pateicoties tam, ka “mājās nekā nav”. Tā kā pēc svinībām bija palicis pāris mandarīnu un timiāna zariņi, nolēmu tos apvienot, lai papildinātu doradas garšu. Izdevās ļoti labi! Mandarīnu svaigums un saldums lieliski papildina timiāna īpašo garšu un, kā izrādās, ļoti labi sader ar zivi.

Sastāvdaļas

  • 2 doradas
  • 4 mandarīni
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 šķipsniņas sāls

Pagatavošana

  1. Zivi gareniski iegriež un iztīra no ķidām. Ļoti svarīgi ir izgriezt arī žaunu daļu, citādi zivs būs rūgta. Ar nelielu nazīti vai speciālu skrāpi noskrāpē zvīņas. Doradai to nav daudz.
  2. Zivs viduci iesāla un iesmērē ar sviestu.
  3. Mandarīnus sagriež plānās šķēlītēs un kārto zivs viducī. Starp tiem liek pa timiāna zariņam.
  4. Zivi apsāla arī no ārpuses un apkārt kārto mandarīnu šķēlītes un timiāna zariņus. Ietin folijā un cep 170 °C temperatūrā ~ 15–20 minūtes.