Uz nelielas uguns pannā karsē sviestu, līdz tas kļūst tumši zeltaini brūns un aromātisks. Sviestu liek dzesēties bļodiņā.
Katliņā ielej saldo krējumu un pienu. Silda, līdz parādās garaiņi.
Tikmēr bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar brūno cukuru, balto cukuru un jūras sāli, līdz masa kļūst krēmīga un viendabīga, kas aizņems aptuveni 90 sekundes.
Karsto saldā krējuma un piena masu pievieno pa mazām porcijām olu dzeltenumiem, nepārstājot kult. Šis ir svarīgs mirklis, ja abas masas netiks maisītas, olu dzeltenumi sakarsīs un var pārvērsties par omleti.
Iegūto krēmveida masu lej katlā un neapstājoties maisa ar koka karoti uz lēnas uguns, kamēr tā sasniedz 82 °C temperatūru. Ja jums nav termometra, skatieties, lai krēms uz karotes aizmugures veido nepilošu sabiezējumu. Dedzināto sviestu pievieno piena olu maisījumama. Karsto masu izkāš un atdzesē ledusskapī.
Auksto masu liek saldējuma mašīnā.
Pagatavotais saldējums izcili garšos ar karamelizētu popkornu, sālītiem pekanriekstiem, var veidot arī saldējuma sendvičus ar pašceptiem šokolādes vai ingvera cepumiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: