Dārzeņu sautējums ar bulguru

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g bulgura (250 ml)
  • 3 kartupeļi
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 100 g konservētu turku zirņu
  • 50 g žāvētu ķiršu
  • sausās garšvielas – 2 tēj-karotes karija pulvera,
  • 1 tējkarote kurkumas,
  • ½ tējkarotes malta kumīna, 1½ tējkarotes saldās paprikas, ¼ tējkarotes malta kanēļa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sauja svaigu piparmētru un sauja pētersīļu

Pagatavošana

  1. Bulguram pievieno šķipsnu sāls un aplej ar 600 ml verdoša ūdens. Apmaisa un apsedz ar vāku vai šķīvi, lai tas uzbriest.
  2. Vidēji lielā katlā uzkarsē olīveļļu un 3–5 minūtes cep smalki sagrieztu sīpolu un puravu. Regulāri apmaisa, lai nepiedeg.
  3. Nelielos vienādos gabaliņos sagriež papriku, burkānus un kartupeļus.
  4. Mazā bļodiņā samaisa sausās garšvielas ar sakapātu ķiploka daiviņu.
  5. Pievieno katlam sagrieztos dārzeņus, turku zirņus, ķiršus, garšvielu maisījumu un visu aplej ar 400 ml ūdens. Apmaisa un vāra 20 minūtes vai līdz brīdim, kad dārzeņi ir gatavi.
  6. Uz šķīvja kārto bulguru, sautētos dārzeņus un apber ar sagrieztām piparmētru un pētersīļu lapiņām.

Komentāri: