½ tējkarotes malta kumīna, 1½ tējkarotes saldās paprikas, ¼ tējkarotes malta kanēļa
1 daiviņa ķiploka
sauja svaigu piparmētru un sauja pētersīļu
Pagatavošana
Bulguram pievieno šķipsnu sāls un aplej ar 600 ml verdoša ūdens. Apmaisa un apsedz ar vāku vai šķīvi, lai tas uzbriest.
Vidēji lielā katlā uzkarsē olīveļļu un 3–5 minūtes cep smalki sagrieztu sīpolu un puravu. Regulāri apmaisa, lai nepiedeg.
Nelielos vienādos gabaliņos sagriež papriku, burkānus un kartupeļus.
Mazā bļodiņā samaisa sausās garšvielas ar sakapātu ķiploka daiviņu.
Pievieno katlam sagrieztos dārzeņus, turku zirņus, ķiršus, garšvielu maisījumu un visu aplej ar 400 ml ūdens. Apmaisa un vāra 20 minūtes vai līdz brīdim, kad dārzeņi ir gatavi.
Uz šķīvja kārto bulguru, sautētos dārzeņus un apber ar sagrieztām piparmētru un pētersīļu lapiņām.
Komentāri: