Dārzeņu ragū

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 purava baltā daļa
  • 1 selerijas kāts
  • 2 burkāni 
  • 3 daiviņas ķiploku 
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • 1 glāze lēcu
  • 1 Gallina Blanca sēņu buljona kubiņš
  • 1 litrs ūdens
  • 1 bundža (400 ml) tomātu savā sulā

Pagatavošana

 

  1. Sīpolu, puravu, seleriju un ķiplokus smalki sagriež un apcep uz vidēji lielas uguns, kamēr dārzeņi kļuvuši mīksti un nosautējušies. Pievieno smalki sagrieztu burkānu, ūdeni, kuminu, lēcas, buljona kubiņu un tomātus. 
  2. Katlam uzliek vāku, un ļauj visam gatavoties 30–40 minūtes. Pēc garšas pievieno lielu šķipsnu maltu melno piparu un sāli.
  3. Ragū pasniedz ar vārītiem rīsiem vai makaroniem.