Perfekta maltīte jebkurā gadalaikā. Šajā karijā var izmantot jebkādus dārzeņus. Ņemiet tos, kas ir sezonā – vasarā kabačus, puķkāpostu, kartupeli, papriku un jaunos burkānus, ziemā – kāli, topinambūru, selerijas sakni. Sakņu dārzeņi būs mazliet cietāki, tāpēc gatavosies ilgāk. Mīkstie – cukīni, paprika un baklažāni gatavosies ātrāk un iznākumā mērce būs nedaudz šķidrāka. Karija pasta nopērkama jebkurā lielveikalā. Tā parasti ir maza – 200 -300 g burciņa, kurai virsū rakstīts Tikka Masala pasta vai Garam Masala pasta vai vienkārši – karija pasta. Ja jūs neatrodat – izmantojat Karija garšvielu beramā veidā. Vēl oriģinālajā receptē izmantotas koriandra lapas. Tās nopērkamas Gemoss vai Stockmann veikalā. Ja Jums nav – pievienojiet svaigu kinzu vai vienkārši – aizmirstiet par to. Ēdiens būs gards tāpat.
Sīpolu sagriež šķēlītēs. Samizo un sāk griezt dārzeņus kubiņos.
Kad puse dārzeņu sagriezta, liek karsēties eļļu un cepties sīpolus. Pēc pāris minūtēm pievieno karija pastu. Cep ~ 5 minūtes. Paralēli pabeidz griezt dārzeņus. Liek dārzeņus pannā. Cep vismaz 25 minūtes, līdz visi kārtīgi sajaukušies ar garšvielām, apbrūnējuši un mīksti.
Pievieno konservētos tomātus, kokosriekstu pienu un sojas mērci, sautē vēl 5 minūtes.
Pievieno sāli pēc garšas. Noregulē skābuma un salduma balansu, pievienojot kokosriekstu pienu saldumam, bet tomātus skābumam.
Kariju pasniedz kopā ar rīsiem vai pitas maizīti, pārkaisītu ar koriandra zaļumiem.
Komentāri: