Dārzeņu grila plate

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 kukurūzas vālītes

4 garenie saldie pipari

3 vidēji burkāni

1 baklažāns

1 citrons

1 batāte

bunte sparģeļu

250 g lielo šampinjonu

neliels brī siera ritulis

1 tējkarote medus

1 zariņš rozmarīna

50 g marinētu mazo gurķīšu

150 g sviesta istabas temperatūrā

bunte dažādu zaļumu

 

HUMOSAM

200 g vārītu turku zirņu

1 daiviņa ķiploka

sula no ½ citrona

100 ml olīveļļas

50 ml tahini pastas

50 ml auksta ūdens

10 g svaiga koriandra

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo humosu. Blenderī liek vārītus turku zirņus, ķiploku, iespiež citronu sulu, pievieno olīveļļu, tahini pastu, ūdeni un koriandru. Pievieno arī sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā.
  2. Pagatavo zaļumu sviestu. Smalki sakapā dažādus zaļumus un iejauc tos sviestā istabas temperatūrā, pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
  3. Sakarsē grilu līdz sarkanām oglēm, un izveido divas karstuma zonas ar oglēm un bez. Nomazgā un sagriež dārzeņus, aplej tos ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Dārzeņus liek uz grila karstākās daļas un cep, līdz uz tiem parādījies grila zīmējums, tad tos pārnes uz mazāk karsto grila daļu, iesmērē ar zaļumu sviestu, uzliek vāku un ļauj grilēties vēl 10–15 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. 
  4. Iegriež brī siera rituli, pārlej ar medu un pārber pāri rozmarīna lapiņas. Sieru ietin folijā un liek cepties uz grila, apgriežot riņķī ar iegriezto daļu uz leju. Grilē apmēram 5 minūtes atkarībā no ogļu karstuma, līdz augšējā daļa mazliet izkususi un iekrāsojusies viegli brūna. 
  5. Pasniedz uz plates, dekorējot ar marinētiem mazajiem gurķīšiem, grilētu citronu humosu un grilētu brī sieru.

Komentāri: