Cukurcepumi

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 220 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 375 g miltu
  • šķipsna sāls
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 50 g cukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, un liek mīklu atdzesēt uz 30 minūtēm ledusskapī.
  2. Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukuru ar kanēli. Gatavo mīklu sadala 16–20 vienādās daļās un saviļā bumbiņās. Katru bumbiņu izvirpina kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas saplacina, līdz tās ir 1 cm biezas.
  3. Cep krāsnī 10–12 minūtes.