Cukīni tartes ar Alpu sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Vasarā ir jāsvin dzīve. Lai šīs mazās tartes ir labs iemesls biežai svinēšanai, jo tās var pagatavot viegli un ātri.

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 150 g miltu
  • 140 g auksta sviesta
  • 50 g rīvēta siera
  • 2–4 ēdamkarotes auksta ūdens
  • ½ tējkarotes sāls

PILDĪJUMAM

  • 4 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g “Cesvaines piens” Alpu siera
  • sāls un malti melnie pipari
  • 2 mazi cukīni
  • 3 zariņi piparmētru

Pagatavošana

  1. Bļodā liek mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, pievieno miltus, cieto sieru, sāli, un ar pirkstiem visu sadrupina slapjām smiltīm līdzīgā konsistencē. Pa 1 ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni un mīca, līdz mīkla salīp un var izveidot bumbu. To pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Kad mīkla pastāvējusi, to izrullē un liek tartu formiņās, pārklāj ar cepamo papīru, smagumam formā uz cepamā papīra ieber sausus rīsus vai ko līdzīgu. Mīklu zem šī sloga liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā ventilatora režīmā un cep 10–15 minūtes.
  3. Pagatavo pildījumu. Pusi piparmētru smalki sakapā. Cukīni sagriež plānās ripiņās.
  4. Bļodā iesit olas, pievieno piparmētras, sieru, saldo krējumu, sāli, maltus melnos piparus. Visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Tartes izņem ārā no krāsns, noņem cepamo papīru ar sausajiem rīsiem un piepilda līdz pusei ar pildījumu, pa virsu izkārto cukīni šķēlītes un tām pāri otru pusi pildījuma. Liek krāsnī atpakaļ 180 ºC temperatūrā un cep vēl 25 minūtes, līdz pildījums stingrs un apbrūnējis.
  6. Tarti pirms griešanas atstāj nedaudz padzist. Pasniedz dekorētu ar piparmētrām.