Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Cukīni sēklu plācenīši
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
1 cukīni
⅓ tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes pilngraudu miltu
50 g ķirbju sēklu
60 g sezama sēklu
30 g pistāciju
1 daiviņa ķiploka
1 ola
2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
1 vistas fileja (pēc izvēles)
Pagatavošana
Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un apsāla. Sarīvēto masu liek sietā, atstāj uz 5–10 minūtēm un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.
Tikmēr vistas fileju sagriež smalkos kubiņos, ja receptē izmanto gaļu.
Cukīni notecina un pirms izmantošanas ar rokām saspiež, lai tie būtu pēc iespējas sausāki.
Ķiploku smalki sakapā.
Lielā bļodā sajauc cukīni, vistas gaļu, ķirbju sēklas, pistācijas, pusi sezama sēklu, dilles, sāli un sakapātos ķiplokus. Pievieno sakultu olu un miltus. Masu samaisa kopā viendabīgu.
No masas veido apaļas bumbiņas vai plācenīšus, ko apviļā sezama sēkliņās.
Liek uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: