Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Cukīni rullīši ar riekstu krēma pildījumu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 liels cukīni
liela sauja mērcētu Indijas riekstu
1 tējkarote ķiploku pulvera
2 ēdamkarotes rauga pārslu
sula no 1 citrona
⅓ glāzes ūdens
šķipsna sāls
pipari
bunte dažādu zaļumu – pētersīļi, baziliks, dilles, rozmarīns
2–3 saulē kaltēti tomāti
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Cukīni sašķēlē uz mandolīnas. Gatavās cukīni sloksnes apsmērē ar nedaudz eļļu, apber ar sāli un pipariem un cep uz grila vai grilpannas. Cep no abām pusēm, lai cukīni kļūst mīksti un viegli lokāmi.
Blenderī liek Indijas riekstus, ķiploku pulveri, rauga pārslas, citronu sulu, sāli, piparus un ūdeni, un visu blendē līdz vienmērīgai konsistencei. Krēmam jābūt biezam.
Visus zaļumus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā un pievieno gatavajam riekstu krēmam. Krēmu liek ledusskapī uz paris stundām, lai garšas savilktos.
Grilētās cukīni sloksnes izklāj uz dēlīša, to vienā galā liek ~ 1–2 tējkarotes riekstu krēma un sarullē.
Komentāri: