Cukīni rullīši ar riekstu krēma pildījumu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liels cukīni
  • liela sauja mērcētu Indijas riekstu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • sula no 1 citrona
  • ⅓ glāzes ūdens
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • bunte dažādu zaļumu – pētersīļi, baziliks, dilles, rozmarīns
  • 2–3 saulē kaltēti tomāti
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cukīni sašķēlē uz mandolīnas. Gatavās cukīni sloksnes apsmērē ar nedaudz eļļu, apber ar sāli un pipariem un cep uz grila vai grilpannas. Cep no abām pusēm, lai cukīni kļūst mīksti un viegli lokāmi.
  2. Blenderī liek Indijas riekstus, ķiploku pulveri, rauga pārslas, citronu sulu, sāli, piparus un ūdeni, un visu blendē līdz vienmērīgai konsistencei. Krēmam jābūt biezam.
  3. Visus zaļumus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā un pievieno gatavajam riekstu krēmam. Krēmu liek ledusskapī uz paris stundām, lai garšas savilktos.
  4. Grilētās cukīni sloksnes izklāj uz dēlīša, to vienā galā liek ~ 1–2 tējkarotes riekstu krēma un sarullē.