Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Cukīni nūdeles
Viegla
4 personām
Sastāvdaļas
1 liels cukīni
1 sarkanā paprika
1 burkāns
100 g zaļo zirnīšu
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
šķipsniņa Kajennas piparu
10 ķiršu tomātiņi
sauja zemesriekstu vai ciedru riekstu
1 tējkarote zemesriekstu sviesta
1 tējkarote kokosriekstu sviesta
1 čili
200 ml kokosriekstu piena
2 daiviņas ķiploku
1 šalotes sīpols
Pagatavošana
Cukīni nomazgā un sagriež ļoti smalkās strēmelēs. Ja ir pieejams, tad izmanto tam speciāli paredzētu rīvi, kas veido dārzeņu spirāles. Cukīni liek sietiņā un apber ar sāli, ļauj 15 minūtes nostāvēties, lai tie paliek elastīgi un mīksti.
Tikmēr pagatavo mērci. Sīpolu un čili smalki sakapā, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Visus atlikušos dārzeņus sagriež nelielos stienīšos.
Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un apcep burkānus, līdz tie ir zeltaini, pievieno sīpolus un arī apcep viegli zeltainus, pievieno čili.
Pievieno zemesriekstu sviestu un smalki sakapātus ķiplokus. Pieber paprikas pulveri un Kajennas piparus. Pievieno tomātus un zaļos zirnīšus. Visu pārlej ar kokosriekstu pienu un karsē 5 minūtes.
Katliņa saturam pievieno pusi zemesriekstu. Sautējumu lej bļodiņās, viducī liek cukīni nūdeles un pārber ar zemesriekstiem. Ja vēlas, pasniedz ar kinzu un laimu.
Komentāri: