Cukīni maize

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ja meklējat ēdienus, kas ir zināmi un īpaši iecienīti Austrālijā, tad cukīni maize jeb zucchini slice būs viens no tiem. Patiesībā ļoti vienkāršs ēdiens, ko var pagatavot gan sātīgām brokastīm, gan vieglām pusdienām. Klasiski šo produktu gatavo, izmantojot bekonu un sīpolus, bet, lai to padarītu mazliet latviskāku, piedāvāju pievienot klāt ķirbi.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma cukīni
  • 1 gabaliņš ķirbja (apmēram tikpat, cik cukīni)
  • 1 sīpols
  • 5 olas
  • 100 ml extra virgin olīveļļas
  • 120 g kviešu miltu (var aizstāt ar citiem)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • sāls, svaigi malti pipari
  • 100 g siera (cietais kazas piena, Parmas vai cits iemīļots siers)

Pagatavošana

  1. Sarīvē cukīni, ieliek to tīrā dvielītī vai marlē un, stingri spiežot, izspiež lieko šķidrumu.
  2. Sarīvē ķirbi un sakapā sīpolu. Lai nomāktu svaigam ķirbim specifisko garšu, to var apcept uz pannas kopā ar sīpolu. Ja tā garša netraucē, tad atstāj to svaigu. Visus dārzeņus sajauc kopā, pievieno olas un visu labi samaisa. Iemaisa olīveļļu. Pieliek miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Visu maisa, līdz veidojas bieza mīkla.
  3. Jebkādas formas cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru, uz tā uzlej mazliet olīveļļas. Cepamajā formā liek mīklu, izlīdzina, pārkaisa visu ar rīvētu sieru un cep 40–45 minūtes līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī. Gatavību pārbauda, iedurot nazīti, ja tas sauss, tad maize gatava.
  4. Pasniedz siltu ar svaigiem salātiem vai biezpienu.