CUKĪNI AUKSTĀ ZUPA

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Zupas ir ātri pagatavojams ikdienas ēdiens ne tikai gada aukstajos mēnešos, bet arī pavasarī un vasarā. Ne vienmēr tām ir jābūt siltām un ne vienmēr sāļām, tāpēc šoreiz sešas vienkārši pagatavojamu zupu receptes gan siltam un vēsam, gan saldam noskaņojumam.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra cukīni
  • 1 sīpols
  • ½ gatava avokado
  • 300 ml dārzeņu vai gaļas buljona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 3–4 svaigas piparmētras lapiņas
  • 5-6 ēdamkarotes citronu sulas
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsētā eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu.
  2. Cukīni sagriež plānās ripiņās, pievieno sīpoliem, maisot apcep, pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
  3. Katliņu noņem no plīts, nedaudz atdzesē, tad pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, piparmētras lapiņas, avokado mīkstumu un citronu sulu.
  4. Izmantojot virtuves kombainu vai rokas blenderi, zupu samaļ gandrīz viendabīgā masā, tad pievieno sāli pēc garšas.
  5. Zupu pasniedz atdzesētu, ar grieķu jogurtu.

Komentāri: