Neparasts gaļas cepšanas veids – sanāk tāds kā vainags, kur gaļas šķēles pamīšus kārtojas ar sulīgām ananasa kārtām un žāvētu plūmju akcentiem. Cepetis ir visnotaļ sulīgs un neparasti svaigs. Šī noteikti būs viena no tām receptēm, ko būs vēlme atkārtot ne tikai Ziemassvētkos, bet arī citās ģimenes kopā būšanas reizēs.
Sagatavo gaļas gabalu, iegriežot 1,5 cm biezuma šķēles tā, lai vienā sānā tās ir pilnībā vaļā, bet otrā – turas kopā veselā gabalā.
Gaļas gabalu apbārsta un kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamajā traukā puķes formā tā, lai nesagrieztā mala būtu viducī, bet iegrieztās šķēles – kā ziedlapiņas visapkārt. Visideālāk tam der ovāla vai pilnīgi apaļa forma.
Ananasu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs (cieto serdeni var atstāt neizņemtu). Plūmes noskalo.
Ananasu šķēles pamīšus kārto starp gaļas šķēļu “lapiņām”. Brīvajās vietās sasprauda žāvētās plūmes. Gaļu pārkaisa ar tējkaroti cukura un 0,5 tējkarotēm kanēļa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē ielej ~ 250 ml ūdens un uzliek foliju. Cep ~ 1,5 stundu. Pēdējās 30 minūtes foliju noņem, lai gaļa apbrūnētu. Gaļu var vairākas reizes aplaistīt ar šķidrumu.
Pasniedz karstu, ar piedevām pēc izvēles.
Komentāri: