Cūkgaļas ribiņas Āzijas marinādē

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Šo ribiņu pagatavošanai jāatvēl nedaudz vairāk laika. Lai iegūtu visgardākās ribiņas, kas
kūst uz mēles un kam ir burvīga konsistence, tām jādod pietiekami ilgs laiks pabūt
marinādē, kā arī pirms grilēšanas tās vispirms jāpacep krāsnī. Tikai tad ribiņas drīkst
doties uz grila un iegūt karamelīgi lipīgo virskārtiņu un dūmu aromātu kā pēdējo
punktiņu uz i.

Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas ribiņu
MARINĀDEI
50 ml sojas mērces
50 ml terijaki mērces
30 ml augu eļļas
3 ēdamkarotes šķidra medus
1 tējkarote sāls
šķipsna svaigu maltu melno piparu
1 tējkarote kaltētu ķiploku granulu
sula un miza no 1 laima

Pagatavošana

1. Pagatavo marinādi. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, līdz iegūta vienmērīga
konsistence.
2. Cepamajā traukā kārto ribiņas, ko pārlej ar marinādi, visu pārklāj ar foliju un liek
ledusskapī uz nakti iemarinēties.
3. Gatavošanas dienā uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ºC temperatūrai, un tajā liek cepties
ribiņas (tās atstāj cepamajā traukā ar visu marinādi un foliju). Cep 1,5–2 stundas.
4. Ja ribiņas vēlaties pabeigt gatavot uz grila, tad pēc cepšanas krāsnī tās vienkārši
apbrūnina, liekot uz grila restes, ik pa mirklim apsmērējot ar cepeštraukā atlikušo
marinādi. Tieši pirms pasniegšanas ribiņas var apsmērēt ar terijaki mērci.