CŪKGAĻAS PELMEŅI

Prasa meistarību
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 ml silta ūdens
  • 550 g miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote eļļas

Gaļas pildījumam:

  • 500 g maltās gaļas (vēlams, treknākas cūkgaļas)
  • 1 liels sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • sāls un pipari pēc garšas
  • svaigi pētersīļi
  • 50 g sviesta

Pasniegšanai:

  • zaļumi
  • krējums vai cita mērce pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Pagatavo pelmeņu mīklu. Lielā bļodā sajauc siltu ūdeni, olu, sāli un eļļu. Pievieno miltus un maisa, kamēr izveidojas mīkla, kas nelīp pie rokām un virsmas. Mīklu atstāj 15 minūtes atpūsties.
  2. Pagatavo gaļas pildījumu. Bļodā kārtīgi sajauc malto gaļu ar smalki sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem, sāli un pipariem.
  3. Gatavo mīklu izrullē, un ar nelielas glāzes palīdzību izspiež aplīšus.
  4. Gaļas masu pilda mīklā, un izveido pelmeņus.
  5. Pelmeņus vāra 5–7 minūtes viegli sālītā verdošā ūdenī līdz gatavībai.
  6. Pasniedz ar zaļumiem un krējumu vai citu mērci pēc izvēles

Komentāri: