Pagatavo pelmeņu mīklu. Lielā bļodā sajauc siltu ūdeni, olu, sāli un eļļu. Pievieno miltus un maisa, kamēr izveidojas mīkla, kas nelīp pie rokām un virsmas. Mīklu atstāj 15 minūtes atpūsties.
Pagatavo gaļas pildījumu. Bļodā kārtīgi sajauc malto gaļu ar smalki sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem, sāli un pipariem.
Gatavo mīklu izrullē, un ar nelielas glāzes palīdzību izspiež aplīšus.
Gaļas masu pilda mīklā, un izveido pelmeņus.
Pelmeņus vāra 5–7 minūtes viegli sālītā verdošā ūdenī līdz gatavībai.
Pasniedz ar zaļumiem un krējumu vai citu mērci pēc izvēles
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: