Cūkgaļas karbonāde krēmīgā ķiploku un spinātu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

2 iepakojumi cūkgaļas karbonādes

2 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes sviesta

6 daiviņas ķiploku

1 sīpols

100 ml buljona

500 ml saldā krējuma

100 g spinātu

60 g rīvēta Krievijas vai Holandes siera

sāls

pipari

paprikas pulveris

čili pārslas

Pagatavošana

  1. Visas cūkgaļas karbonādes apber ar sāli, pipariem un paprikas pulveri.
  2. Lielā pannā lej olīveļļu un pievieno sviestu. Sakarsē taukvielas, un apcep cūkgaļas karbonādes no abām pusēm brūnas. Atliek tās malā.
  3. Tajā pašā pannā palikušajās taukvielās sacep sakapātus ķiplokus un sīpolus, čili pārslas, piparus un nedaudz sāls. Kad sīpoli palikuši caurspīdīgi un garšvielas kļuvušas aromātiskas, pievieno buljonu, ļauj tam nedaudz pavārīties, tad pievieno saldo krējumu, visu samaisa.
  4. Mērcē liek apceptās karbonādes, un visu sutina ar vāku apmēram 20 minūtes uz mazas liesmas. Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa rīvēto sieru un spinātus. Var pārbērt ar vēl nedaudz čili pārslām.