Svaigie vasaras salāti ar grilētiem tomātiem un gurķiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

2 dzeltenie tomāti

2 sarkanie tomāti

4 gurķi

sauja zemeņu

sauja zaļo zirnīšu pākstīs

mini romiešu lapu salātu galviņa
salātu maisījums pēc izvēles

1 citrons

eļļa cepšanai

3 ēdamkarotes rabarberu sīrupa

30 ml Kikkoman sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu

Pagatavošana

  1. Tomātus un gurķus apgrilē. Jā – gurķus arī, tad tie iegūs spēcīgu garšas paleti. 
  2. Apgrilē citronu, lai tas iegūst karamelizēti kūpinātu citrusu garšu. 
  3. Mini romiešu lapu galviņu pārgriež uz pusēm, pārlaista ar eļļu un liek grilēties. 
  4. Pagatavo mērci. Bļodā iespiež grilēta citrona sulu, pievieno rabarberu sīrupu un sojas mērci. Visu samaisa.
  5. Pasniegšanas traukā kārto salātlapas, grilētos tomātus un gurķus, grilētās romiešu salātlapas, svaigas zemenes, zaļos zirnīšus, un visu pārlej ar pagatavoto mērci. Pasniedz.