Cūkgaļas karbonāde ar karamelizētiem bumbieriem un ābolu un puravu salātiem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Augļi pusdienās? Bumbieri un āboli šoreiz pavisam ātrā maltīte ar cūkgaļas karbonādi un svaigiem salātiem. #piegalda
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
8 šķēles cūkgaļas karbonādes
sāls
pipari
4 tējkarotes sinepju
3 bumbieri
eļļa cepšanai
Salātiem
4 vidēja izmēra āboli
2 puravu baltās daļas
sāls
2 ēdamkarotes skābā krējuma
3 ēdamkarotes majonēzes
Pagatavošana
Cūkgaļas karbonādes šķēles ar gaļas āmuru izklapē plānākas no abām pusēm. Visas izklapētās karbonādes šķēles apber ar sāli un pipariem, katru šķēli apsmērē ar ½ tējkaroti sinepju.
Karbonādes cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas, tad liek cepamajā traukā.
Tajā pašā pannā, kur tika ceptas karbonādes, ber sagrieztus bumbierus, tos apkaramelizē uz pannas apmēram 3 minūtes un pievieno cepamajā traukā pie karbonādēm. Visu liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un gatavo 20 minūtes, līdz gaļa gatava un bumbieri mīksti.
Tikmēr pagatavo salātus. Puravu baltās daļas gareniski pārgriež uz pusēm, sagriež plānās pusripiņās un liek bļodā. Ābolus nomizo un sarīvē, liek klāt puraviem. Pievieno sāli, krējumu un majonēzi, visu samaisa.
Karbonādes servē uz šķīvja, pārliekot pāri karamelizētos bumbierus, klāt pasniedz puravu un ābolu salātus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: