Cūkgaļas karbonāde ar karamelizētiem bumbieriem un ābolu un puravu salātiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Augļi pusdienās? Bumbieri un āboli šoreiz pavisam ātrā maltīte ar cūkgaļas karbonādi un svaigiem salātiem. #piegalda

 

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles cūkgaļas karbonādes
  • sāls
  • pipari
  • 4 tējkarotes sinepju
  • 3 bumbieri
  • eļļa cepšanai

 

Salātiem

  • 4 vidēja izmēra āboli
  • 2 puravu baltās daļas
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes majonēzes

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas karbonādes šķēles ar gaļas āmuru izklapē plānākas no abām pusēm. Visas izklapētās karbonādes šķēles apber ar sāli un pipariem, katru šķēli apsmērē ar ½ tējkaroti sinepju.
  2. Karbonādes cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas, tad liek cepamajā traukā.
  3. Tajā pašā pannā, kur tika ceptas karbonādes, ber sagrieztus bumbierus, tos apkaramelizē uz pannas apmēram 3 minūtes un pievieno cepamajā traukā pie karbonādēm. Visu liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un gatavo 20 minūtes, līdz gaļa gatava un bumbieri mīksti.
  4. Tikmēr pagatavo salātus. Puravu baltās daļas gareniski pārgriež uz pusēm, sagriež plānās pusripiņās un liek bļodā. Ābolus nomizo un sarīvē, liek klāt puraviem. Pievieno sāli, krējumu un majonēzi, visu samaisa.
  5. Karbonādes servē uz šķīvja, pārliekot pāri karamelizētos bumbierus, klāt pasniedz puravu un ābolu salātus.