Pa divi kopā. Tie ir atslēgas vārdi šai burvīgajai receptei, kur starp veseliem diviem filejas gabaliem ir paslēpts bagātīgs garšaugu-ķiploku sviestiņš. Tad abas “saprecētās” filejas tiek satītas bekona šķēlītēs, un krāsnī iekšā.
Ēdiens būs gatavs 40 minūtēs, ļoti dekoratīvs un gards. Turklāt ne tikai karsts, bet arī aukstā veidā pasniegts uz kārtīgas rupjmaizes šķēles.
Pamēģiniet šo cepeti kopā ar pikanto un košo dzērveņu un čili mērci.
Pikantajai dzērveņu un čili mērcei:
Filejas noskalo un nosusina.
Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
2–3 zaļumu zariņus noskalo un lapiņas smalki sakapā.
Bļodiņā liek mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), pievieno ķiplokus, zaļumus, pāris šķipsniņu sāls un piparu. Samaisa.
Filejas liek uz galda un ar platu nazi vai roku saplacina. Tad uz katras uzsmērē bagātīgu kārtu garšaugu sviesta un abas saliek kopā. No ārpuses gaļu vēl ierīvē ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Filejām aptin apkārt bekona šķēlītes.
Nosien ar kulinārijas diegu.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju cepeti no visam pusēm maigi brūnu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Apcepto gaļu liek cepamajā pannā, pielej ½ glāzi ūdens un turpina cepšanu cepeškrāsnī. Cep ~ 40 minūtes.
Kad filejas ir izceptas, tām noņem nost diegu un pasniedz sagrieztu šķēlēs, ar dzērveņu mērci.
Man sanāca pasauss. Laikam labāk gatavot no šķiņķa, nevis filejas.
nu cugalas fileja ir sausa un tur ne ko nevar padarit bet rezultats ir sanacis labs:)