Cūkgaļas fileju cepetis bekona ādā

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Pa divi kopā. Tie ir atslēgas vārdi šai burvīgajai receptei, kur starp veseliem diviem filejas gabaliem ir paslēpts bagātīgs garšaugu-ķiploku sviestiņš. Tad abas “saprecētās” filejas tiek satītas bekona šķēlītēs, un krāsnī iekšā.

Ēdiens būs gatavs 40 minūtēs, ļoti dekoratīvs un gards. Turklāt ne tikai karsts, bet arī aukstā veidā pasniegts uz kārtīgas rupjmaizes šķēles.

Pamēģiniet šo cepeti kopā ar pikanto un košo dzērveņu un čili mērci.

Sastāvdaļas

  • 2 cūkgaļas filejas (līdz 600 g katra)
  • 10 plānas bekona šķēlītes
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • svaigi zaļumi (timiāns, rozmarīns, vai pētersīļi pēc izvēles)
  • kulinārijas diegs fileju sasiešanai

Pikantajai dzērveņu un čili mērcei:

  • ~ 200 g svaigu vai saldētu dzerveņu
  • 170 g brūnā cukura
  • 1 svaigs čili pipars

Pagatavošana

  1. Filejas noskalo un nosusina.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. 2–3 zaļumu zariņus noskalo un lapiņas smalki sakapā.
  4. Bļodiņā liek mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), pievieno ķiplokus, zaļumus, pāris šķipsniņu sāls un piparu. Samaisa.
  5. Filejas liek uz galda un ar platu nazi vai roku saplacina. Tad uz katras uzsmērē bagātīgu kārtu garšaugu sviesta un abas saliek kopā. No ārpuses gaļu vēl ierīvē ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  6. Filejām aptin apkārt bekona šķēlītes.
  7. Nosien ar kulinārijas diegu.
  8. Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju cepeti no visam pusēm maigi brūnu.
  9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Apcepto gaļu liek cepamajā pannā, pielej ½ glāzi ūdens un turpina cepšanu cepeškrāsnī. Cep ~ 40 minūtes.
  10. Kad filejas ir izceptas, tām noņem nost diegu un pasniedz sagrieztu šķēlēs, ar dzērveņu mērci.
  11. Gatavo pikanto dzērveņu un čili mērci: čili piparu noskalo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
  12. Uzkarsē pannu un tajā ieber dzērvenes.
  13. Pieber cukuru, čili piparus, pielej glāzi ūdens, pannai uzliek vāku un ~ 10 minūtes gatavo uz nelielas liesmas.
  14. Mērci sablenderē. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura. Mērcei ir jābūt pikantai un saldi skābenai.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas noskalo un nosusina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2–3 zaļumu zariņus noskalo un lapiņas smalki sakapā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā liek mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), pievieno ķiplokus, zaļumus, pāris šķipsniņu sāls un piparu. Samaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas liek uz galda un ar platu nazi vai roku saplacina. Tad uz katras uzsmērē bagātīgu kārtu garšaugu sviesta un abas saliek kopā. No ārpuses gaļu vēl ierīvē ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejām aptin apkārt bekona šķēlītes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nosien ar kulinārijas diegu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju cepeti no visam pusēm maigi brūnu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Apcepto gaļu liek cepamajā pannā, pielej ½ glāzi ūdens un turpina cepšanu cepeškrāsnī. Cep ~ 40 minūtes.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad filejas ir izceptas, tām noņem nost diegu un pasniedz sagrieztu šķēlēs, ar dzērveņu mērci.

Komentāri: