Dārzeņiem piedevās:
Gaļu nomazgā, nosusina un attīra no plēvēm un palikušajiem kaulu gabaliņiem. Tad to vertikāli pa vidu atgriež vaļā kā atvērtu grāmatu, taču pilnībā nepārgriež divos atsevišķos gabalos.
Rozmarīna zariņiem noplēš lapiņas, ķiploka daiviņas nomizo un visu smalki sakapā. Pievieno maltus melnos piparus un taukvielu – sviestu vai eļļu.
Pusi garšvielu maisījuma iesmērē iegriezumā.
Gaļas gabalu vairākās vietās sasien kopā ar virtuves auklu un no ārpuses sasmērē ar atlikušo garšaugu maisījumu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai. Dārzeņus nomazgā, notīra un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas pārgriež šķērsām uz pusēm. Dārzeņus aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli un piparus un samaisa, lai visi dārzeņi ir aplipuši ar mērci.
Gaļu liek cepamajā formā un liek cepties cepeškrāsnī 180 0C temperatūrā 1 stundu.
Pēc stundas gaļai apkārt izkārto dārzeņus un turpina cept vēl apmēram 1 stundu.
Gaļu un dārzeņus pasniedz karstus.
Vai šī ir apzināti recepte bez sāls?
Lieliska recepte! Mūsmājās šādi gatavojam ik pa laikam. Arī šodien! 🤤 Paldies!
P.S. Es ķiploku-rozmarīna mērcei pievienoju 2 tējk. jūras sāli, mazliet vairāk eļļas un ir perfekti! 👌🏼😊