Cūkas krūtiņa grilam ar ābolu BBQ mērci un ceptiem kartupeļiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
300 g cūkgaļas krūtiņas grilam
200 g kartupeļu
BBQ MĒRCEI
50 g žāvētu plūmju
130 g Latvijas skābo ābolu
75 g cukura
40 g saulē kaltētu tomātu ar visu eļļu
40 g tomātu pastas
30 ml sojas mērces
20 ml Vusteras mērces
Pagatavošana
Pagatavo BBQ mērci, tas prasīs 20–30 minūtes. Ābolus pārgriež uz pusēm, izgrebj serdi, apber ar cukuru un liek krāsnī 220 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm cepties.
Katlā liek žāvētas plūmes, saulē kaltētos tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, Vusteras mērci, klāt liek arī ceptos ābolus ar visu cukuru, kas ir karamelizējies. Pasilda 5–10 minūtes, lai plūmes uzbriest, un sablendē ar rokas blenderi.
Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi, bet nejūk ārā, nokāš.
Cūkgaļas krūtiņu cep uz grila vai uz sakarsētas grilpannas 15–20 minūtes.
Kad gaļa gandrīz gatava, kartupeļus pievieno grilpannā vai turpat blakus uz grila, lai tie iegūst dūmu aromātu. Kad viss apbrūnējis un gatavs, pasniedz kopā ar ābolu BBQ mērci.
Komentāri: