Cūkas krūtiņa grilam ar ābolu BBQ mērci un ceptiem kartupeļiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

300 g cūkgaļas krūtiņas grilam

200 g kartupeļu

 

BBQ MĒRCEI

50 g žāvētu plūmju

130 g Latvijas skābo ābolu

75 g cukura 

40 g saulē kaltētu tomātu ar visu eļļu

40 g tomātu pastas

30 ml sojas mērces

20 ml Vusteras mērces

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo BBQ mērci, tas prasīs 20–30 minūtes. Ābolus pārgriež uz pusēm, izgrebj serdi, apber ar cukuru un liek krāsnī 220 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm cepties. 
  2. Katlā liek žāvētas plūmes, saulē kaltētos tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, Vusteras mērci, klāt liek arī ceptos ābolus ar visu cukuru, kas ir karamelizējies. Pasilda 5–10 minūtes, lai plūmes uzbriest, un sablendē ar rokas blenderi.
  3. Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi, bet nejūk ārā, nokāš.
  4. Cūkgaļas krūtiņu cep uz grila vai uz sakarsētas grilpannas 15–20 minūtes.
  5. Kad gaļa gandrīz gatava, kartupeļus pievieno grilpannā vai turpat blakus uz grila, lai tie iegūst dūmu aromātu. Kad viss apbrūnējis un gatavs, pasniedz kopā ar ābolu BBQ mērci.