Crostini ar zaļumu krēmsieru un saulē kaltētu tomātu tapenādi

Viegla
līdz 30 min
25 personām

Sastāvdaļas

  • 125 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 5 lielās, zaļās olīvas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes kaltēta timiāna
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 ēdamkarote eļļas, kurā atrodas saulē kaltētie tomāti
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 franču bagete
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Philadelphia krēmsiers ar ķiplokiem un zaļumiem
  • svaiga bazilika lapiņas

Pagatavošana

  1. Tomātus, olīvas un ķiploku smalki sakapā un samaisa kopā ar garšvielām, eļļu, balzametiķi un sāli.
  2. Bageti sagriež plānās, slīpās šķēlēs, katru šķēli apslaka ar olīveļļu.
  3. Maizes šķēles cep krāsnī 180 °C temperatūrā 3 minūtes.
  4. Katru šķēli apsmērē ar krēmsieru, pa virsu liek tapenādi un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.