Creme brulee ar āboliem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Salds un vēl saldāks, elegantais franču deserts – Crème brûlée rudenīgās noskaņās.

Citas Crème brûlée receptes meklē šeit.

Sastāvdaļas

  • 500 ml saldā krējuma
  • 6 olas
  • 150 g cukura
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts vai 1/3 tējkarotes Dr. Oetker vaniļas pastas

Ābolu mērcei

  • 1 paliels ābols
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar vaniļas pastu.
  2. Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Olu baltumus šoreiz nevajadzēs – tos var pataupīt kādam bezē desertam.
  3. No plīts noņem uzkarsēto saldo krējumu, ļauj tam nedaudz atdzist. Lēnām maisot, saldajam krējumam pakāpeniski pievieno olu un cukura masu, līdz visi cukura kristāliņi izkusuši.
  4. Lielā, dziļā pannā iekārto karstumizturīgus trauciņus, ielej pannā ūdeni, līdz tas nosedz aptuveni 1/3 mazo trauciņu ārpuses.
  5. Pannu liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 45 minūtēm. Deserts būs gatavs, kad tas sasniegs pudiņa konsistenci, trauciņu pakustinot, tā saturam būtu nedaudz jātrīc pa vidu.
  6. Tikmēr pagatavo ābolu mērci, ko likt uz deserta, kad tas būs gatavs. Ābolu nomizo, sagriež smalkos gabaliņos, liek katliņā kopā ar aptuveni 2 ēdamkarotēm ūdens, kanēli un cukuru. Masu uzkarsē, līdz izveidojusies ievārījumam līdzīga konsistence.
  7. Desertu pasniedz atdzesētu, vēlams – pat nākamajā dienā.