vaniļas cukurs, vaniļas ekstrakts vai vaniļas pupiņu pasta
šķipsniņa sāls
100 g piena šokolādes
Pagatavošana
Bļodā liek cukuru, olu, miltus, sviestu, cepamo pulveri, sāli un vaniļu (var nelikt). Visu vienmērīgi izmaisa. Pievieno pēc iespējas mazākos gabaliņos sakapātu šokolādi un vēlreiz kārtīgi izmaisa.
Mīklu liek konditorejas maisā, un izspiež aptuveni 1 cm biezus mīklas stienīšus. Tos liek saldētavā uz vismaz 1 stundu, kamēr tie ir sastinguši.
Sasalušos mīklas stienīšus griež vienādos gabaliņos apmēram 0,5 cm garumā.
Mīklas bumbiņas liek uz cepamās pannas ar nelielām atstarpēm, jo cepumi nedaudz izplūdīs un izpletīsies.
Pannu ar cepumiem liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 8 minūtes.
Gatavos cepumus pilnībā atdzesē un tikai tad pasniedz kopā ar aukstu pienu kā ierastās brokastu pārslas.
Lai cepumiņi saglabātos kraukšķīgi ilgāku laiku, vēlams tos uzglabāt slēgtā traukā.
Komentāri: