fbpx

Clafoutis kūka ar plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
8 personām

Kūka, kas līdzinās saldai omletei vai pudiņam. Parasti to pasniedz ar ķiršiem vai plūmēm.

Sastāvdaļas

  • 10 plūmes
  • 50–70 g cukura
  • 125 g miltu
  • 5 g smalkā sāls
  • 300 ml trekna piena
  • 3 olas
  • ~ 30 g kausēta sviesta
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Vispirms pārgriež uz pusēm plūmes un izņem kauliņus.
  2. Ietauko cepamo formu (kūku no formas pēc pagatavošanas neņem ārā). Kūkas formas dibenā saliek plūmes ar miziņu uz augšu.
  3. Bļodā ber miltus, pievieno cukuru. Saputo olas ar pienu, ko iemaisa miltos tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklai pievieno kausētu sviestu, kā arī sēkliņas no vaniļas pāksts. Visu labi samaisa.
  4. Mīklu lej pāri plūmēm.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un kūku cep ~ 40–45 minūtes. Pārbauda gatavību, iedurot kociņu vai nazi. Kūkai jābūt mīkstai, bet ne šķidrai. Līdzko izņem no krāsns, pārkaisa ar cukuru. Pasniedz siltu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: