Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Clafoutis kūka ar plūmēm
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Kūka, kas līdzinās saldai omletei vai pudiņam. Parasti to pasniedz ar ķiršiem vai plūmēm.
Sastāvdaļas
10 plūmes
50–70 g cukura
125 g miltu
5 g smalkā sāls
300 ml trekna piena
3 olas
~ 30 g kausēta sviesta
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Vispirms pārgriež uz pusēm plūmes un izņem kauliņus.
Ietauko cepamo formu (kūku no formas pēc pagatavošanas neņem ārā). Kūkas formas dibenā saliek plūmes ar miziņu uz augšu.
Bļodā ber miltus, pievieno cukuru. Saputo olas ar pienu, ko iemaisa miltos tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklai pievieno kausētu sviestu, kā arī sēkliņas no vaniļas pāksts. Visu labi samaisa.
Mīklu lej pāri plūmēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un kūku cep ~ 40–45 minūtes. Pārbauda gatavību, iedurot kociņu vai nazi. Kūkai jābūt mīkstai, bet ne šķidrai. Līdzko izņem no krāsns, pārkaisa ar cukuru. Pasniedz siltu.
Komentāri: