Ļoti svarīgi ņemt vērā šos divus ieteikumus!
Pirmkārt, citroni ir jānoskalo verdošā ūdenī. Tas nepieciešams, lai no tiem nomazgātu nost visas vielas, kas uz tiem uzklātas, lai šie augļi izturētu ceļojumu pie mums.
Latvieši izsenis bijuši lieli dažādu ievārījumu un marmelādes gatavotāji, un arī šī recepte citronu marmelādei ir tuvs radinieks mūsu tradicionālajām ”zaptēm”, taču ir jāzina vairāki knifiņi, lai citronu marmelāde izdotos. Par laimi mums, Anna Panna no ”Gatavo 3” šos knifiņus zina.
Pirmkārt, citroni ir jānoskalo verdošā ūdenī. Tas nepieciešams, lai no tiem nomazgātu nost visas vielas, kas uz tiem uzklātas, lai šie augļi izturētu ceļojumu pie mums.
Otrkārt, pēc tam, kad norīvēta marmelādes pagatavošanai nepieciešamā miziņa, citroni ļoti rūpīgi jānotīra no atlikušās mizas un jānoņem viss mizu baltumiņš, jo tas ir ļoti rūgts un netiek izmantots.
Komentāri: