Citronu un medus marmelāde

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 6 lieli citroni
  • 50 g medus
  • šķipsna sāls
  • 200 g ūdens
  • 250 g Dansukker ievārījuma cukura “Slaidais”

Pagatavošana

  1. Citronus rūpīgi noskalo verdošā ūdenī. Citronu miziņas virskārtu norīvē uz rupjās rīves. Balto mizas daļu nogriež vai nomizo (to neizmanto!), citronu mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Citronu miziņas un mīkstumu liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un medu un pavāra 30 minūtes uz mazas uguns. Pievieno cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.
  3. Gatavo citronu marmelādi pilda burciņās un aizvāko.