Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Citronu un medus marmelāde
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
6 lieli citroni
50 g medus
šķipsna sāls
200 g ūdens
250 g Dansukker ievārījuma cukura “Slaidais”
Pagatavošana
Citronus rūpīgi noskalo verdošā ūdenī. Citronu miziņas virskārtu norīvē uz rupjās rīves. Balto mizas daļu nogriež vai nomizo (to neizmanto!), citronu mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
Citronu miziņas un mīkstumu liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un medu un pavāra 30 minūtes uz mazas uguns. Pievieno cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.
Gatavo citronu marmelādi pilda burciņās un aizvāko.
Komentāri: