4 ēdamkarotes izkausētas Rapunzel BIO kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote Rapunzel BIO kļavu sīrupa
šķipsna sāls
PILDĪJUMAM
400 ml Rapunzel BIO kokosriekstu piena
60 g Rapunzel BIO Indijas riekstu, pāris stundu mērcēu ūdenī
120 ml citronu sulas (no apmēram 3 citroniem)
rīvēta miziņa no 2 citroniem
½ tējkarotes kurkumas pulvera
7 ēdamkarotes Rapunzel BIO kļavu sīrupa
šķipsna sāls
3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 tējkarote Rapunzel BIO agaragara
Pagatavošana
Pagatavo ievārījumu. Saldētās avenes liek katliņā un silda uz nelielas uguns. Kad ogas atkusušas, tās ar karoti saspaida. Pievieno kļavu sīrupu, čia sēklas, kārtīgi izmaisa un noņem katliņu no uguns. Atstāj atdzist.
Pagatavo pamatni. Blenderī vai virtuves kombainā liek auzu pārslas un mandeles. Blendē, līdz iegūta miltiem līdzīga konsistence. Maisījumu pārber bļodā, pievieno kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, sāli un visu samaisa.
Taisnstūra formas cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru. Pamatnes masu vienmērīgi izklāj cepamajā traukā, ar rokām masu kārtīgi sapresējot. Cepamo trauku liek atdzesēties saldētavā, kamēr gatavo pildījumu.
Blenderī liek visas pildījuma sastāvdaļas un blendē, līdz iegūta vienmērīga, gluda konsistence. Iegūto pildījumu pārlej katliņā un uz mazas uguns silda, nemitīgi maisot. Kad citronu krēms sāk sabiezēt, katliņu noņem no uguns.
No saldētavas izņem pamatni. Pa virsu vienmērīgi izsmērē pagatavoto aveņu ievārījumu, pēc tam pārlej ar citrona krēmu un kārtīgi izlīdzina. Kūku atstāj atdzist, pēc tam liek ledusskapī uz pāris stundām, bet vislabāk uz nakti. Pēc tam sagriež šķēlēs un pasniedz. Var dekorēt ar avenēm vai citrona šķēlītēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: