Citronu tiramisu

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Klasisks deserts jaunā garšu salikumā.

Sastāvdaļas

  • 3 citroni
  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 150 g cukura
  • 30 g sviesta
  • 200 g maskarpones siera
  • 1 iepakojums “Dāmu pirkstiņu”

Pagatavošana

  1. Karstumizturīgu bļodu novieto karsta ūdens peldē. Tajā liek olu dzeltenumus, citronu miziņas, citronu sulu, kukurūzas cieti un cukuru.
  2. Turpinot karsēt, ar putojamo slotiņu ~ 7–10 minūtes nepārtraukti kuļ sastāvdaļas, līdz krēms sācis viegli sabiezēt. Krēmu atdzesē.
  3. Samaisa maskarpones sieru, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. Sagatavo trauciņus, kuros pildīt desertu. Vispirms ber sadrupinātus cepumus, pa virsu klāj atdzesēto citronu krēmu un maskarpones kārtiņu. Tā atkārto, līdz trauciņi pilni.

Komentāri: