Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Citronu tiramisu
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Klasisks deserts jaunā garšu salikumā.
Sastāvdaļas
3 citroni
3 olu dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
150 g cukura
30 g sviesta
200 g maskarpones siera
1 iepakojums “Dāmu pirkstiņu”
Pagatavošana
Karstumizturīgu bļodu novieto karsta ūdens peldē. Tajā liek olu dzeltenumus, citronu miziņas, citronu sulu, kukurūzas cieti un cukuru.
Turpinot karsēt, ar putojamo slotiņu ~ 7–10 minūtes nepārtraukti kuļ sastāvdaļas, līdz krēms sācis viegli sabiezēt. Krēmu atdzesē.
Samaisa maskarpones sieru, līdz izveidojas viendabīga masa.
Sagatavo trauciņus, kuros pildīt desertu. Vispirms ber sadrupinātus cepumus, pa virsu klāj atdzesēto citronu krēmu un maskarpones kārtiņu. Tā atkārto, līdz trauciņi pilni.
Jautājums par sviestu, kam tas patredzēts pievienot?
Kas ar to sviestu, un maskarpone siers viens pats, bez nekā?