Citronu sviesta cepumi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Lai šie cepumi tik tiešām izdotos, galvenais ir labas kvalitātes sviests.

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g baltā cukura
  • 1 ola
  • 200 g miltu
  • miziņa no 2 citroniem
  • ¼ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa jūras sāls
  • 3 ēdamkarotes Demeraras cukura

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ kopā ar cukuru, kamēr masa paliek krēmīga. Pievieno olu un turpina kult, līdz mīkla ir viegla un pufīga.
  2. No citroniem norīvē miziņu, ko pievieno mīklai. Tāpat pievieno miltus, kas sajaukti kopā ar cepamo pulveri un sāli un mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no rokām.
  3. Tad mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām atpūsties.
  4. Pēc noteiktā laika mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē 0,5 cm biezumā un izspiež apaļus cepumiņus. Cepamo plāti apsedz ar cepamo papīru, uz tās saliek cepumus, ko apbārsta ar Demeraras cukuru, un cep 10–12 minūtes 180 °C temperatūrā līdz maliņas ir brūnas un kraukšķīgas. Pārvieto uz režģa atdzist.

Komentāri: