Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī četru pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Citronu siera kūkas
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
CITRONU KRĒMAM
60 g citronu sulas + miziņa no citroniem
100 g cukura
2 olas
šķipsna sāls
PAMATNĒM
180 g cepumu
50 g sviesta
SIERA KŪKU KRĒMAM
8 g želatīna + 2 ēdamkarotes ūdens
250 g kremsiera
60 g cukura
200 g saldā krējuma
Pagatavošana
Pagatavo citronu krēmu. Bļodā lej citronu sulu, liek klāt citrona miziņas, pievieno cukuru, sāli un olas. Visu maisa ar putojamo slotiņu. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni. Turpina maisīt, līdz krēms sabiezējis. Pēc vārīšanas atdzesē.
Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu.
Pagatavo siera kūku krēmu. Uzbdriedina želatīnu. Ieber to bļodiņā un aplej ar vēsu ūdeni. Ļauj uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausē silta ūdens peldē.
Lielā bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un 2/3 citronkrēma. Kad izveidojies viendabīgs krēms, pievieno saldo krējumu un želatīnu. Mazliet saputo.
Glāzītēs ber cepumus, pa virsu lej siera kūkas krēmu. Liek kūciņas ledusskapī sacietēt uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar atlikušo citronu krēmu un ogām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: