fbpx

Citronu siera kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

CITRONU KRĒMAM

  • 60 g citronu sulas + miziņa no citroniem
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • šķipsna sāls

 

PAMATNĒM

  • 180 g cepumu
  • 50 g sviesta

 

SIERA KŪKU KRĒMAM

  • 8 g želatīna + 2 ēdamkarotes ūdens
  • 250 g kremsiera
  • 60 g cukura
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Pagatavo citronu krēmu. Bļodā lej citronu sulu, liek klāt citrona miziņas, pievieno cukuru, sāli un olas. Visu maisa ar putojamo slotiņu. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni. Turpina maisīt, līdz krēms sabiezējis. Pēc vārīšanas atdzesē.
  2. Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu.
  3. Pagatavo siera kūku krēmu. Uzbdriedina želatīnu. Ieber to bļodiņā un aplej ar vēsu ūdeni. Ļauj uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausē silta ūdens peldē.
  4. Lielā bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un 2/3 citronkrēma. Kad izveidojies viendabīgs krēms, pievieno saldo krējumu un želatīnu. Mazliet saputo.
  5. Glāzītēs ber cepumus, pa virsu lej siera kūkas krēmu. Liek kūciņas ledusskapī sacietēt uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar atlikušo citronu krēmu un ogām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: