Citronu saldējums

Viegla
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 375 ml saldā krējuma
  • 250 ml piena
  • 150 g cukura
  • 3 citronu miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 vaniļas pāksts, pārgriezta uz pusēm
  • 1/5 tējkarotes sāls
  • 6 olu dzeltenumi
  • 180 ml svaigi spiestas citronu sulas

Pagatavošana

  1. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru, citronu miziņas, vaniļas pāksti un sāli. Liek uz lēnas uguns un maisa, līdz cukurs pilnībā izkusis, tad uzvāra līdz pirmajam burbulim.
  2. Ar mikseri bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, līdz tie kļūst gaiši, un, nepārtraukti maisot, tiem pamazām pievieno uzvārīto masu. Visu vēlreiz lej katliņā un silda (nepārtraukti maisot!) uz vidēji mazas liesmas 3–5 minūtes, līdz tas viegli sabiezējis (iemērcot karoti, noklājas tās aizmugurē daļa). Nekādā gadījumā nevāriet!
  3. Ņem nost no uguns un pamazām iemaisa citronu sulu. Ļauj masai atdzist līdz istabas temperatūrai, tad liek ledusskapī uz 3–5 stundām. Lej saldējuma mašīnā un ļauj tai darīt atlikušo darbu – pagatavot saldējumu.
  4. Ja mājās nav saldējuma mašīnas, tad vajadzēs apbruņoties ar lielāku pacietību, lai tiktu pie kārotā saldējuma. Pāris stundu saldētavā notur stikla bļodu vai trauku, tajā lej gatavo masu un tur saldētavā aptuveni 20–30 minūtes. Pārbauda, vai saldējums ap trauka malām sācis sabiezēt, ja tā, tad laiks ar mikseri visu masu sakult, iekuļot tajā no trauka malām sabiezējušās daļas, līdz masa ir viendabīga. Liek atpakaļ saldētavā vēl uz 20–30 minūtēm, un šo procesu atkārto vairākas reizes, līdz sasniegta vēlamā saldējuma konsistence.

Komentāri:

Jūsu komentārs: